Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ραψάνη Τσάνταλη 2009


Περιοχή: Ελλάδα/Ραψάνη
Ποικιλία: Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό

Επιλογή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι  που μας έβγαλε ασπροπρόσωπους όπως και ήταν αναμενόμενο. Ένα ευχάριστο και ευκολόπιοτο κρασί που το χαρακτηρίζει το βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες και το μεσαίο σώμα του. Στη μύτη πολύπλοκο με αρώματα κερασιού και φυσικά πολτού ελιάς. Η παραμονή του στο βαρέλι για 6 μήνες του προσδίδει αρώματα από βανίλια και μπαχαρικά. Στο στόμα μας χαρίζει μαλακές τανίνες και καλή οξύτητα. Έτοιμο για να το πιούμε τώρα αλλά και για 2 χρόνια ακόμα.

Τιμή: 7€
Βαθμολογία:16/20

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, και καλή αρχή για το μπλογκ μιας και είδα πως είναι πρόσφατο!

    Λοιπόν δοκίμασα σήμερα το εν λόγω κρασί και η άποψή μου είναι παρόμοια με τη δικιά σας, αν και έμεινα κατιτίς λιγότερο ευχαριστημένος, κυρίως στη μύτη του.

    Βέβαια, ξεκίνησα κάπως πρόσφατα να ασχολούμαι πιο συστηματικά και ίσως αυτός να είναι ο λόγος, η έλλειψη εμπειρίας δηλαδή. Μου φαίνεται αρκετά πολύπλοκο προς το παρόν να διακρίνω τα διαφορετικά αρώματα...

    Πόση ευχαρίστηση δίνει ένα καλό κρασί, όμως! Και αισθάνομαι τυχερός που ζούμε σε μια χώρα που είχε παράδοση σε αυτό και τις τελευταίες δεκαετίες εξελίσσεται γοργά!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Νέστορα!

    Χαίρομαι που σου άρεσε το blog! Θα ήθελα να σου πω ότι για να αρχίσεις να διακρίνεις όλα αυτα τα αρώματα που μας χαρίζουν τα κρασιά, χρειάζεται να εκπαιδεύεις συνέχεια τον εαυτό σου, δοκιμάζοντας.

    Πολλά αρώματα επίσης είναι χαρακτηριστά των ποικιλιών οπότε ίσως σε βοηθήσει αυτό στο να αρχίσεις να διακρίνεις σιγά - σιγά τα αρώματα.

    Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα Νέστορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή